ROMYNOX WAREHOUSE & KARDEX SYSTEM

Het Kardex-systeem is een van onze belangrijkste activa om ons doel van nul vermijdbare fouten te bereiken.

Onze Kardex shuttle is een opslag- en ophaalsysteem dat de opslagcapaciteit, opslagkwaliteit en order verzamel snelheid maximaliseert.   

ROMYNOX-kardex-11-meters-high
ROMYNOX-kardex-inside-picture

Voorbereiding van ROMYNOX

De reis tussen Romynox en Kardex begon bijna 5 jaar geleden. Het werd werkelijkheid in januari 2023. Kardex is een van onze meest waardevolle activa bij het bereiken van ons doel van nul vermijdbare fouten.

Voor een maximale opslagcapaciteit, opslagkwaliteit en order verzamel snelheid is de Kardex-shuttle een opslag- en ophaalsysteem. In onze situatie zijn de kasten 11 meter hoog. Wij zijn begonnen met vier shuttles. Elke shuttle wordt bezet door 70 bakken. We gebruiken nu bijna de helft van onze capaciteit met meer dan 2.500 voorraadkasten met meer dan 100.000 voorraadartikelen.

De weg naar Kardex was lang en gedetailleerd. We hadden een groep van 3 personen die aan dit project werkten. Het succes van dit project hing af van het tot in de puntjes regelen van alles om de overgang soepel te laten verlopen.

Eerst begonnen we met het meten, wegen en fotograferen van al onze 2.500 producten. Dit resulteerde in veel gegevens die het Kardex-systeem voedden. De voorbereiding hiervan nam ongeveer 2,5 maand in beslag.

Ons doel was om het bedrijf in 3,5 dag af te sluiten: 2 dagen om alles klaar te maken voor transport + 1 dag om alles in de Kardex shuttle te zetten. En dat is gelukt. Op de dag van de verhuizing verliep alles volgens plan. We hadden meer dan 120 pallets met artikelen klaarstaan om in de Kardex shuttles te worden gezet. De Kardex shuttles waren om 14:00 uur gevuld omdat het team goed voorbereid was. De verhuizing was om 18.00 uur voltooid.

DSC_3908

ROMYNOX werkt met Kardex  

Sinds de verhuizing maken wij gebruik van Kardex shuttles. We hebben bijna alle beschikbare opties aangeschaft om het systeem zo veilig en foutloos mogelijk te maken. Wanneer u een bestelling selecteert, begeleidt het systeem u naar de juiste plek. Er staat ook een foto van het product op het scherm. Wanneer u dit product pakt, brandt er een lampje op 1 van de 9 plaatsen waar de geselecteerde artikelen moeten worden geplaatst. Aan het einde van het orderpicken geeft het systeem je een bevestiging van wat je hebt gepickt. Het is nu moeilijk om een bestelling verkeerd voor te bereiden.  

Na 5 maanden gebruik vormt Kardex de kern van ons order verzamelproces. Het heeft de snelheid van het order verzamelen verhoogd en het aantal fouten verminderd. De mensen van ROMYNOX hebben het systeem moeiteloos overgenomen. 

 Achteraf gezien zijn we blij dat we al die tijd aan de voorbereiding hebben besteed. Het heeft de hele overgang naar Kardex shuttles heel gemakkelijk gemaakt. Wij en onze klanten zien er elke dag de voordelen van.