DE IDEALE POMP VOOR DE FARMA

Gevoelige (micro) biologische stoffen vragen om verfijnde transfers en processen, waarbij de stoffen zo min mogelijk worden beïnvloed door externe factoren. Bij het rondpompen van gevoelige en veelal kostbare vloeistoffen is het dan ook niet wenselijk dat er wrijving, afschuiving, hoge pulsaties of een verandering in temperatuur ontstaat door een pomp. Dit kan namelijk zorgen voor beschadiging van cellen of deeltjes en een ongewenst eindresultaat. Het verplaatsen van vloeistoffen op een veilige, verfijnde en efficiënte manier is dan ook van groot belang in de (bio)farmaceutische industrie.

QUATTROFLOW MEMBRAANPOMP

Het hart van de membraanpompen van Quattroflow bestaat uit een vierkamer systeem, welke zorgt voor een constante flowrate en een zeer lage wrijving, zeer weinig tot geen pulsatie en geen verandering in temperatuur. Daarnaast kunnen de pompen zonder risico drooglopen en zorgt het ontwerp voor een geheel aseptisch, abrasief vrij pompproces. Hiermee zijn het ideale pompen voor de (bio)farmaceutische industrie en kunnen de membraanpompen alle vloeistoffen op een veilige en verfijnde manier transporteren. Van eenvoudige productoverdracht tot kritieke en veeleisende filtratie- en chromatografie-toepassingen. Bekijk de video voor meer informatie over deze pompen.

MULTI USE MEMBRAANPOMPEN

Multi use membraanpompen van Quattroflow gebruiken 316L RVS pompkoppen en zijn naast vloeistof- en autoclaaftoepassingen ook geschikt voor CIP/SIP handelingen. Deze RVS pompkoppen zijn ontworpen voor veelvoudig gebruik en kunnen een hogere druk hebben dan de single use varianten.

SINGLE USE MEMBRAANPOMPEN

Single use membraanpompen van Quattroflow hebben een pompkop voor eenmalig gebruik. De pompkop is gemaakt van gemachined polypropyleen (PP) of spuitgegoten polyethyleen (PE) die beiden als één complete unit kunnen worden vervangen. Single use pompkoppen zijn snel en simpel te vervangen, wat tijd en geld bespaart doordat er geen reiniging, validatie en in-situ sterilisatie nodig is. De pompkoppen kunnen gamma bestraald worden.

Q-CONTROL

Quattroflow Q-Control is een geïntegreerde slimme procesbesturing voor Quattroflow pompen, beschikbaar voor de multi use én de single use uitvoeringen. De Q-Control kan gekoppeld worden aan verschillende flow- en druksensoren, waarmee deze data door de Q-Control gebruikt wordt als een PID controle en daarmee de pomp zichzelf regelt naar de ingestelde parameters.

QUATTROFLOW: DE IDEALE POMP VOOR DE FARMA

Een membraanpomp van Quattroflow is de ideale pomp voor (bio)farmaceutische processen. Met het uitgebreide assortiment hebben we altijd de perfecte membraanpomp voor uw proces, met flowrates variërend van 0,06 tot 16.000 liter per uur. Meer weten? Onze Quattroflow expert Sierk van der Veen denkt graag met u mee.